De squash is helaas vanwege de COVID maatregelen gesloten tot en met 27 april 2021. 

 

(Soccer)squash bij Borchland voor enthousiaste spelers van elk niveau.

Bekijk hier de geldende coronamaatregelen.

Borchland heeft een echte squashclub! Negenvoudig Nederlands kampioen squash Lucas Buit runt ‘Squashclub Borchland’. Met ruime openingstijden, in Amsterdam langs de A2 en parkeren voor de deur, is Borchland ook voor (soccer)squash the place to B.! En kom na het (soccer)squashen lekker een hapje eten in ons restaurant.

Borchland is veruit het goedkoopste centrum in Amsterdam. Een baan huren kan al vanaf € 13,50. Borchland squash heeft 9 squashbanen die zeer goed onderhouden zijn en waar competitie op gespeeld wordt. Én…Borchland heeft Lucas Buit als trainer/coach in dienst waardoor er ook lessen gegeven kunnen worden.

Squashen op Borchland

Negenvoudig Nederlands kampioen squash Lucas Buit vertelt over de mogelijkheden bij Squashclub Borchland.

 

Kinderfeest voetbal

Ook kinderpartijtjes met soccersquash behoort tot de mogelijkheden! Bekijk het filmpje hieronder voor een sfeerimpressie van soccersquash.

De Decathlon squashladder

Squash is boeiend om te doen en om naar te kijken. De sport geeft een perfecte work-out, stelt hoge eisen aan o.a. het uithoudingsvermogen, de mentale weerbaarheid, reactiesnelheid, technische kwaliteiten en tactisch inzicht.

De online squashladder is een leuke en snelle manier om nieuwe squashmaatjes bij Squashclub Borchland te ontmoeten. 
Meld je aan via borchland.nl en binnen twee weken speel je met iemand van jouw niveau. Te druk of geblesseerd?
Dan sla je gewoon een ronde over. 

In september 2019 zijn we weer gestart met de nieuwe Decathlon squashladder, en het werkt heel simpel:

  • Elke 2 weken regelen wij een leuke wedstrijd voor je.
  • Je kiest zelf wanneer je graag speelt.
  • Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau.
  • Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat.
  • Een uitgebreide beschrijving vind je hier.

Speel je ook mee? Je hoeft alleen je niveau op te geven en welke dagen je graag speelt:

meld je nu aan: https://www.sportconnexions.com/nl/squashladder/borchlandsquash/2296/

Of download de gratis app: 'clubladder' van sportconnexions.

 

Decathlon Borchland

sportconnexionsApp StoreGoogle play

 

 

Soccersquash

Soccersquash is dé nieuwe sensatie op het gebied van (voet)balsporten

Deze snel groeiende sport is ideaal voor spelers die houden van een combinatie van balcontrole, balaanname, bal hooghouden en traptechniek. Daarbij is het ook een tactische en mentale sport en werk je ook nog eens spelenderwijs aan een goede conditie.

Soccersquash is een combinatie van voetbal en squash en wordt gespeeld met een speciale soccersquash-bal op een standaard squashbaan.

 

''De opleiding van Ajax wil de beste zijn en moet dus continu innoveren. Een aantal nieuwe initiatieven organiseren wij op het terrein van onze goede buur Borchland. De pupillen van onze Onderbouw trainen wekelijks in de zaal, inclusief soccersquash, maar ook op het asfalt van het parkeerterrein. Dit past binnen onze filosofie, waarin zeker op jonge leeftijd het ontwikkelen van technische vaardigheden centraal moet staan. Het spelen en trainen op diverse ondergronden is daarbij een van onze pijlers.'', aldus Wim Jonk - Hoofd Opleidingen AFC Ajax. Lees verder...

 

Ook Decathlon heeft soccersquash geprobeerd bij Borchland. Bekijk hier hoe deze sport werkt!

 

Voetbal je graag, maar wil je een keer iets anders proberen dan soccersquash? Bij Borchland kun je ook komen zaalvoetballen.

Spelregels soccersquash

Bij soccersquash is het de bedoeling dat je de bal via de muur schiet, zodanig dat deze voor je tegenstander moeilijk te retourneren is. De bal mag maximaal één keer stuiteren en je mag de bal maximaal drie keer raken. Je mag de bal dus ook direct terugspelen en 'uit de lucht' nemen waarmee je het spel aanzienlijk versnelt en je tegenstander onder druk zet. Je mag de bal met alles, behalve je armen en handen aanraken, gebeurt dit wel dan is het punt voor de tegenstander. In elke rally wordt een punt gescoord, ongeacht of die gemaakt wordt door de serveerder of de door ontvanger. Wie het eerst 11 punten scoort met twee punten verschil, wint de game en wie het eerst twee (of drie bij best of five) games wint, wint de wedstrijd. Tussen de games in mag maximaal 90 seconden rust worden gehouden. Er zijn dus officiële spelregels. Meer informatie is te vinden op www.soccersquash.nl.

Veelgestelde vragen

Wat voor schoenen heb je nodig om te (soccer)squashen?
Sportschoenen zonder zwarte zolen.

Dien je een eigen bal mee te nemen?
Je kunt bij ons een soccersquashbal huren voor € 3,- per bal. Voor het squashen kun je een bal kopen voor € 4,50 per bal.

Contact & tarieven

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@borchland.nl of 020-5633 333.

Klik hier voor de standaard tarieven.