Senioren in beweging

MAAR WAAROM IS GOLF NOU ZO GEZOND?

Oke, alle onderzoeken wijzen er op dat golf gezond voor je is. Hieronder vind je de simpele redenen waarom golf zo goed voor je is:

Lopen: Tijdens een 18 holes golfronde loop je al snel tussen de 6 en 8 kilometer. Dit komt neer op zo’n 10.000 stappen. 8 kilometer stevig doorlopen is vergelijkbaar met 5,5 kilometer hardlopen. Daarnaast is lopen is volgens experts biomechanisch efficiënter dan hardlopen

De golfswing: voor de golfswing is mobiliteit (flexibiliteit), kracht en balans belangrijk. Een goede golfswing komt vanuit je hele lichaam. Vaak (goed) swingen zorgt voor soepele spieren en gewrichten.

Concentratie: Voor iedere slag is uiterste concentratie nodig. Dit geeft de innerlijke geest rust. Naarmate je vaker golft zal je jezelf makkelijker kunnen afsluiten van storende factoren van buitenaf. Iedereen weet nog zijn/haar eerste slag tijdens een golfwedstrijd. Naarmate je vaker wedstrijden loopt zal je je makkelijker kunnen afsluiten van flightgenoten en toeschouwers.

Strategisch denken: Strategische denken prikkelt de hersenen en draagt bij aan de verbetering van de geestelijke gezondheid. Veel golfrondes lopen zorgt voor een verbetering van de strategische keuzes die je maakt op basis van je eigen kunnen. Ga ik over het water slaan? Of leg ik de bal veilig op voor een lay-up?

Constant buiten zijn: Alle golfbanen zijn uiteraard buiten. Als je buiten bent kun je frisse lucht inademen en van de zon genieten (vitamine D). Dit verhoogt de energie, bevordert de calciumabsorptie en genereert celgroei.

Sociale contacten: Golf is een sport die je alleen kan beoefenen maar bijna altijd met twee of meer doet. interactie met anderen verhoogt de eigenwaarde en het gevoel van geluk. Daarnaast is golf een erg sterk netwerk middel.

Training: Golf zorgt voor fysieke inspanning en dit is cardiovasculaire training. Daardoor krijg je een betere conditie en het kan leiden tot afvallen zoals is gebleden in het Finse onderzoek.

Ontspannen: Wanneer je na je werk 9-holes loopt zul je al snel merken dat je je werkdag totaal bent vergeten. Golf zorgt er voor dat je weg bent van het dagelijkse werk of de dagelijkse sleur.

Calorieen verbranden: bij 9 holes (met trolley) worden 718 calorieën verbruikt. Veel mensen lopen 18 holes dus dit komt al snel neer op 1400+ calorieën!

Een goede balans: Wanneer je een goede golfswing wilt hebben moet je werken aan een goede balans. Door een betere balans heb je minder kans op vallen.

There you have it… Golf is gezond, je blijft en langer van leven en maakt je gelukkiger! Ik kan geen reden benoemen waarom je na het lezen van dit artikel niet meteen in de auto stapt en naar de golfbaan rijdt om 18-holes te gaan lopen!

In de onderzoeken is locatie vaak niet meegenomen. Kijk wel uit wanneer je bijvoorbeeld gaat Golfen in Florida. Er is een kans dat je een Alligator op de baan tegen komt. Aannemelijk is dat je levensverwachting lager wordt naarmate je je ballen vaker langs de waterrand speelt!

Liever privéles?

Ook dat is mogelijk bij Golfclub Amstelborgh. Onze golfprofessionals geven aan beginnende en ervaren golfers les. Klik hier voor meer informatie.

Kalender Golfclub Amstelborgh

Voor ons gaat golfen om sportiviteit, uitdaging en gezelligheid. Wij organiseren daarom vele evenementen en golfwedstrijden voor onze leden, maar zeker ook voor niet-leden, zoals:

Rabbits (9 holes of 18 holes stableford)
Zin om te golfen, maar niet alleen? Kom dan naar onze inloopochtend, elke woensdag van 1 april tot en met 30 september om 10.00 uur en elke woensdag van 1 oktober tot en met 31 maart om 10.30 uur. 

Golfwedstrijd voor de beginnende golfer (9 holes stableford)
Elke maand vindt de golfwedstrijd voor de beginnende golfer plaats. Ook als je al jaren niet meer hebt gespeeld en het weer op wil pakken, ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze wedstrijd. 

Bekijk onze golfkalender voor alle golfevenementen.