Hans-Peter Harmsen – Oberon

Even voorstellen!

Hans-Peter Harmsen: Oprichter en Managing Director @ Oberon

Ik raak geïnspireerd door: werken met een team verschillende mensen die elkaar versterken en zodoende iets maken dat mooier en beter is dan wat iemand alleen ooit had kunnen bereiken.

Bij Oberon maken we online producten: websites, web-applicaties en mobiele apps. We hebben dus veel programmeurs, maar ook een aantal designers en accountmensen in huis.

Ons team is in de afgelopen jaren hard gegroeid en bestaat nu uit 28 man/vrouw. Naast het vaste team zijn er altijd stagiairs aanwezig die bij ons het vak leren. Het team is heel hecht, eens een Oberonner – altijd een Oberonner.

Onze mensen werken veelal samen met de klant aan mooie projecten. Naast veel aandacht voor het werk reserveren we ook tijd voor de persoonlijke ontwikkeling van de werknemers en het laten groeien van hun technische kennis. Elke medewerker zit maandelijks samen met zijn coach om te reflecteren op zijn/haar werkzaamheden en nieuwe persoonlijke doelen te stellen. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen hier prettig werkt. Daarnaast zorgen we ook voor plezier en gezelligheid samen. We organiseren diverse activiteiten en we lunchen ook gewoon elke dag samen en is er elke vrijdag een borrel.

Ik heb Oberon opgericht in 1993, samen met twee studiegenoten. Internet was toen iets waar nog niet veel mensen van gehoord hadden. We begonnen met het maken van screensavers, chatbots en games. Toen kwamen de klanten voornamelijk uit de reclamebranche. Later begonnen de opdrachten waar wij aan werkten te veranderen. We maakten steeds meer software die echt waarde toevoegt aan de organisatie van onze klanten; niet meer de vluchtige projectjes uit de reclamebranche.

Deze aanpassing veranderde ook ons klantenbestand. Nu werken wij voor Ajax, BAM, T-Mobile, Nutricia, AkzoNobel, om maar een paar namen te noemen. Onze kracht ligt in kwaliteit waarbij we toch in staat blijven om snel op wensen van de klant in te springen.

Oberon is altijd onderscheidend en vooruitstrevend geweest en dat blijven wij ook.

Contact

W www.oberon.nl
T 020 – 344 9485