Wedstrijdverslagen 2015

Officiële sluitingsdag Rabbits seizoen 2015

Vandaag, woensdag 28 oktober 2015, was het dan zo ver. De laatste officiële wedstrijddag van de Rabbits, met als afsluiting de uitreiking van de prijzen in een aantal categorieën gevolgd door een bijzonder gezellige lunch. Deze lunch werd de Rabbits ter beschikking gesteld door het Borchland/Amstelborgh Party Center uit het nog beschikbare budget.

Voor de wedstrijd hadden zich aanzienlijk veel leden opgegeven om aan deze slotwedstrijd deel te nemen. Om 10.30 uur nam de wedstrijd middels de welbekende shotgun-start een aanvang en werd er vanaf verschillende holes door de door Ad van Asten samengestelde flights afgeslagen. Wij troffen het uitstekend. Het weer hield zich voor oktober bijzonder koest; geen regen en weinig wind plus een prima baan met gladde fairways en zeer snelle greens. Ik weet niet hoe snel volgens de beroemde “stipmeter” maar in elk geval heel snel.

De wedstrijd verliep voorspoedig en van wachten bij de afslag was bijna geen sprake. Soms even zoeken naar een bal tussen de struiken en het op plaatsen welig tierende groen.

De deelnemers/sters deden allen hun uiterste best een zo hoog mogelijke score te behalen om na afloop in aanmerking te komen voor een deel van het aanzienlijke prijzenpakket dat op de winnaars te wachten lag.

Toen iedereen binnen was konden door Ad van Asten en Remy de Beaumont de scores op juistheid gecontroleerd en ingevoegd worden bij de aanzienlijke scoringslijsten op de door de Rabbitscommissie gevormde uitslaglijsten.

Wij kregen het signaal aan tafel te gaan en terwijl Ad de prijswinnaars bekend maakte, genoten wij van een prima lunch, bestaande uit soepen en rijkelijk te beleggen broodjes.

Door de Rabbitcommissie waren tot verrassing van de deelnemers ook een paar oud-deelnemers uitgenodigd. Zo mochten wij verwelkomen de deelneemster van het allereerste uur, tevens mede Rabbit-oprichtster Margareth van het Zand. Het was bijzonder leuk haar weer eens in ons midden te hebben. Voorts Frans Pels en echtgenote Truus. Frans kon de laatste tijd vanwege zijn gezondheid niet meer aan de wedstrijden deelnemen, maar werd gelukkig op deze slotdag niet vergeten.

Tijdens deze aangename lunch werd met een toespraak van onze vice-president Ed Lensvelt in gloedvolle bewoordingen afscheid genomen van de trouwe assistent van Ad van Asten, te weten Michel. Zijn gezondheid laat hem in de steek om nog langer als golfer en assistent door te gaan.

Na deze toespraak werd de leiding weer door Ad in handen genomen en werd met assistentie van Remy overgegaan tot het uitreiken van de prijzen in de verschillende categorieën.

BIRDIES DAMES
De 1e prijs ging naar Clementine Bouma met 2 birdies. Zij ontving de “gouden” vogel en een boek.
BIRDIES HEREN
Hier werd iets meer gescoord.
Dick Heijn scoorde 2 birdies en ontving een “gouden” vogel en 3 wedstrijdballen.
Eddie de Groot en Mark Lucassen scoorden ook 2 birdies en ontvingen een kleine vogel en 3 wedstrijdballen.

NEARIES DAMES
1. Clementine Bouma met 3x en als prijs een mooie medaille en 3 wedstrijdballen.
2. Elselies la Lau met 3x en als prijs 3 wedstrijdballen.
3. Arno straat ook met 3x. Zij ontving ook 3 wedstrijdballen.

NEARIES HEREN
1. Remy de Beaumont met 5x. Hij ontving een medaille alsmede spel “Master of Golf”.
2. Eddie de Groot met 4x. Hij ontving 3 wedstrijdballen.
3. Ed Lensvelt met ook 4x. Ook hij ontving 3 wedstrijdballen.

HOOGSTE STABLEFORDSCORE IN EEN WEDSTRIJD.
DAMES:
1. Clementine Bouma met 39 punten. Zij ontving een beker en een Rubberen Tee-afslag.
2. Elselies la Lau met 38 punten. Prijs: 3 wedstrijdballen.
3. Anke Nijland met 38 punten. Prijs 3 wedstrijdballen.
4. Tine Ruiter met 38 punten en ook als prijs 3 wedstrijdballen.
HEREN.
1. Peter Houwertjes met 42 punten. Prijs: een beker en 3 wedstrijdballen.
2. Mark Lucassen met 41 punten en hij ontving een mooi en nuttig boek.
3. Ruud Zandbergen met 41 punten en hij ontving 3 wedstrijdballen.

MEESTE AANTAL DAGPRIJZEN.
1. Eddie de Groot met 6 maal. Hij ontving een beker en een mooi boek.
2. Dick Heijn met 5 maal. Hij ontving 3 “Collector” wedstrijdballen.
3. Mark Lucassen met 4 maal. Hij ontving ook 3 Collector ballen.
4. Ruud Zandbergen ook met 4 dagprijzen, waarvoor hij ook 3 Collector ballen ontving.

MEEST VERLAAGDE HANDICAP IN HET AFGELOPEM SEIZOEN.
1. Herman Jansen. Van 41.0 naar 30.7. Een verlaging van 10.3. Beker en een Puttingmaster.
2. Eddie de Groot. Van 36.0 naar 28.1. Een verlaging van 7.9. Hij ontving een boekwerk.
3. Dick Heijn. Van 30.7 naar 25.4. Een verlaging van 5.3. Hij ontving 3 wedstrijdballen.

Door Ad van Asten werd verder bekend gemaakt dat de volgende woensdagen voor zover het weer het toelaat er gewoon Rabbitwedstrijden zijn. Voorts maakte hij bekend dat hij volgend seizoen terugtreed uit de Rabbitcommissie en dat vanaf nu Dick Heijn meeloopt in de commissie om volgend jaar zijn taken over te nemen met assistentie van Remy de Beaumont en dat alle Rabbitwedstrijden dan alleen op Amstelborgh zullen plaatsvinden.

Bij het einde werd de Rabbitcommissie door Ed Lensvelt nog even in het zonnetje gezet en bedank voor het vele organisatorisch werk.

Dick Heijn

Wedstrijdverslag externe wedstrijd Golfclub Amstelborgh gespeeld op 3 oktober 2015 op de Golfbaan van Burg Golf in Purmerend.

Zaterdag 3 oktober hebben wij (voorlopig) de laatste externe wedstrijd van 2015 gespeeld. Plaats van handeling deze keer bij Burg Golf in Purmerend, waar wij al een keer eerder te gast waren. Wij hebben daar de zgn. rode “course” gelopen 9 holes en gestart vanaf de rode tee.

Onze flight ging om 15.00 van start met Ed Lensvelt, Paul Buytendijk, Mark Lucassen en Ruud Zandbergen. Het was weer even wennen op zo’n grote baan, waar de ballen alle kanten op kunnen gaan. Ondanks het slechte weer van de weken ervoor lag de baan er redelijk bij en konden de buggy’s wel worden gebruikt. Een geluk voor Peter, Elselies en Kees.

Het blijft toch wel een moeilijke baan, met veel water en vooral veel bunkers, waar mijn flightgenoot Mark erg veel problemen mee heeft gehad. Gelukkig had hij voldoende ballen bij zich en een onverwoestbaar humeur . Geen score meer mogelijk? Dan loop ik toch gezellig mee, wordt wel een dure wandeling op die manier. Voor sommige was het even zoeken wat de looprichting was, maar het is toch allemaal goed gekomen en kwam iedereen weer tijdig binnen. De NEARY was geplaatst op hole 4 (met een lengte van 104m). Toch een “makkie” voor de spelers van Amstelborgh toch ? Het bleek niet eenvoudig, maar Herman Jansen was de winnaar. De LONGEST DRIVE voor de heren en dames was geplaatst op hole 9, een afstand van maar liefst 388m. Bij de dames was de winnaar (opnieuw) Elselies La Lau en bij de heren Ed Lensvelt.

Bij het bepalen van de einduitslag was het weer een close finish en moest er op basis van de 3 laatste gespeelde holes een winnaar komen. De “vrije “speler Rob de Bruin was de uiteindelijke winnaar met 17 stablefordpunten, gevolgd door Eddy de Groot ook met 17 punten en een derde plaats voor Ruud Zandbergen met 16 punten.

Wij kunnen terug kijken op een gezellige en geslaagde middag met leuke groep spelers.
Mede namens mijn mede organisator Peter Houwertjes wil ik jullie bedanken voor jullie deelname dit jaar en wij hopen jullie ook volgend jaar weer in de baan te treffen.

Ruud Zandbergen

Einduitslag op basis van de flightindeling:
Ruud Zandbergen 16 pnt.(3e plaats)-Paul Buytendijk 12 pnt.-Mark Lucassen 8 pnt.-Ed Lensvelt 15 pnt
Lodewijk de Groot 9 pnt.-Herman Jansen 11 pnt.- Rob de Bruin 17 pnt (1e plaats)
Eddy de Groot 17 pnt. (2e plaats)-Patrick Walker 15 pnt.- Ger Meijer 12 pnt.
Peter Houwertjes 11 pnt.- Elselies La Lau 11 pnt.- Rob van Ree 8 pnt.- Mariëlle van Eijsden 7 pnt.

Verslag Zomeravondcompetitie (ZAC) Golfclub Amstelborgh van 23 juli t/m 20 augustus 2015

Op donderdagavond 20 augustus hebben wij alweer de laatste wedstrijd gespeeld van de zomeravondcompetitie. De start was op donderdagavond 23 juli en iedere week is er op donderdagavond gespeeld. De weergoden waren ons gunstig gezind, want wij hebben alle avonden kunnen spelen. Er waren 6 teams van elk 4 personen die ieder onder een eigen kleur speelden. De kleuren van onze nationale trots ( het rood/wit/blauw en oranje) met een extra tint van geel en groen.

Wij hadden als wedstrijdleiding toch wel wat moeite om de teams compleet te krijgen en te houden. Een aantal deelnemers had zich enthousiast ingeschreven, maar waren plotseling met vakantie of verhinderd of konden maar 1 keer spelen. Gelukkig hadden zich ook nog een aantal spelers gemeld bij de receptie van Amstelborgh zelf, en een enkele keer moest iemand 2 keer op een avond spelen.

Het gele team ging als een speer van start op de eerste avond en heeft dat 2 weken volgehouden, maar in de derde week kwam plotseling het rode team langszij en stonden geel en rood allebei op 17 punten. Een week later stond geel weer op kop met slecht 1 punt verschil op de achterblijvers. Op 13 augustus had zich een kopgroep gevormd van 4 teams met onderling slechts 1 punt verschil. Want het witte team was geruisloos naderbij geslopen. De beslissing moest dus op de laatste speeldag vallen. Het rode team had op dat moment 18 punten, geel 19 punten, groen 16 punten en wit 17 punten. De overige kleuren blauw en oranje speelden geen rol van betekenis.

Het witte team was op de slotavond goed op dreef, want zij wonnen de wedstrijd van 18.00 uur en ook van 19.30 en tijdens die ronde werd ook nog een birdie gescoord. De eindstand voor wit was daarmee op totaal 23 punten gekomen en rood en geel eindigden gelijk op beide 22 punten. Een “play-off” moest hier de beslissing brengen. De beide captains, Ed Lensvelt van het rode team en Ruud Zandbergen van het gele team, moesten op hole 9 de beslissing brengen. Ed slaat als eerst af en zijn bal verdwijnt richting de afslagplaats van hole 1 over de bomen. Ruud slaat af en zijn bal komt in rand van de bosjes terecht. Hij kan dat nog aardig herstellen en komt richting de green (2e slag) Ed ligt dan met zijn 2e slag al op de green. Ed kan het afmaken met 3 slagen (PAR) en daarmee is de tweede plaats bereikt, Ruud had 1 slag meer nodig en eindigt met zijn team geel uiteindelijk op de 3e plaats.

De verschillen waren uiteindelijk minimaal. De einduitslagen hangen inmiddels ook op het mededelingenbord (met dank aan Lodewijk voor het verwerken van de uitslagen).

-1e plaats team Wit: Dick Heijn (captain), Jos Tambach, Marijke v.d. Berg en Swanny v.d.Ridder (23 pnt)
-2e plaats team Rood: Ed Lensvelt (captain), Herman Jansen, Marc Lucassen, Marc Canisius (en diverse invallers) (22 pnt)
-3e plaats team Geel: Ruud Zandbergen (captain), Martin Breman, Peter Houwertjes, Mariëlle v. Eijsden (en diverse invallers) ( 22 pnt)
-4e plaats team Groen: Elselies La Lau (captain), Arno Straat,Wim Coeveld en Ted Trimbach (17 pnt)
-5e plaat team Blauw: Lodewijk de Groot (captain), Mia Brink, Ruud Borgmann en Sigrid Fouchier ( 9pnt)
-6e plaats team Oranje: Ad van Asten (captain), Piet Hoogland, Anke Nijland, Sjors van Loevesijn (en diverse invallers) ( 7 pnt)

Ruud Zandbergen

Wedstrijdverslag externe wedstrijd Golfclub Amstelborgh gespeeld op 1 augustus 2015 op Golfbaan Beemster

Een prachtige dag met veel zon en weinig wind. De ideale golfomstandigheden.
Met welgeteld 16 deelnemers gingen we vanaf 16.00 uur van start. 4 flights met 12 heren en 4 dames.

Voor velen was het de eerste kennismaking met de baan. Maar niet voor Jan Faas. Dankzij zijn uitnodiging spelen we op zijn thuisbaan. Jan bedankt! Moeten we vaker doen.
Hoewel het een vrij korte 9 holes baan is, was het zeker geen makkie. Verraderlijke slootjes, hoge grassoorten en listig geplaatste bunkers maken het een hele uitdaging om een rondje binnen de buffer te maken.

En toch is dat een groot aantal wel gelukt (9 van de 16). Daarnaast een aantal uitschieters, zowel positief als negatief. Diegene die ver onder hun kunnen bleven zal ik niet gaan opnoemen. Ze weten het.

Maar natuurlijk wel allen die dat verdienen. Zoals Dirk Bragt, die de prijs van de Longest Drive heeft gewonnen, zoals dat vaker gebeurd, met een wel heel grote afstand. En Terry, die deze prijs bij de dames in de wacht heeft gesleept. En dat ondanks, zo is mij verteld, haar enigszins fysieke ongemak op die dag. Zelf had ik het geluk om de enige Birdie van de dag te maken op hole 1. En dat was natuurlijk een mooi begin en de opmaak naar meer.

Maar dat was voor nog wel meer spelers het geval, zoals voor Dick Heijn die halverwege nog uitzicht had op een zeer hoge notering. Zo waren er nog een flink aantal die tot en met de laatste hole een uitstekende score wisten te maken met wellicht een prijs als resultaat. Misschien niet de eerste maar dan toch zeker een eervolle vermelding als 3e of zelfs wel 2e of 1ste. Het gebeurt tenslotte wel vaker dat je met het behalen van je handicap in de prijzen valt. Maar dat was deze keer niet het geval. Om in de prijzen te vallen moest je boven jezelf uitstijgen. En dat is een aantal goed gelukt, getuige de volgende uitslag.

Erik, fijn dat je er weer was. 14 pnt. Lodewijk heeft zijn broer voor moeten laten gaan en eindigt met een gelijk aantal punten als Jan. 15 pnt. Ruud, nogmaals bedankt voor de prima organisatie. 16 pnt. Dick knap gedaan maar 18 pnt is deze keer niet genoeg voor een prijs. Ed de Groot je hebt er alles aan gedaan en het idee dat je veel hebt laten liggen maar je handicap gaat toch echt omlaag. 19 pnt.

En dan de winnaars. 3e Ed Lensvelt, Ed is bijna altijd in staat om met weinig uitschieters naar beneden een ronde te maken en dat is knap. Deze keer een uitschieter naar boven, 20 pnt. 2e Dirk Bragt, dat geldt niet voor Dirk die het vaak heeft van pieken en dalen. Deze keer een mooi piek dus. 21 pnt. 1ste Willem R., die wel in de buurt komt van de dalen van Dirk, maar zeker niet in de buurt van zijn pieken. Tot vandaag. Zo’n dag dat alles lukte en mee zat. 23 pnt.

Tot slot nog twee zaken die ik het vermelden waard vind. Ten eerste heb ik gehoord dat Tine er over nadenkt dat deze wedstrijd de laatste is voor haar op de externe golfbanen. Ik weet zeker dat we het begrijpen maar toch wel betreuren. Als het echt zo is dan ben ik blij dat ik tijdens deze wedstrijd flightgenoot mocht zijn en een prettige ervaring rijker.
En dan het meest vervelend nieuws van Peter Houwertjes, de altijd vrolijke en gezellige mede organisator en speler van de externe wedstrijden, die te horen heeft gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is. Peter, ik denk namens de hele vereniging, heel veel sterke in de komende tijd en hopelijk zien we je zo lang mogelijk op de golfbaan.

Met dank aan Paul, die ervoor zorgde dat ik “het koppie” erbij hielt en Ed de Groot die me stimuleerde toch vooral beter te zijn dan hij. Het zal lang duren tot de volgende piek, dus ik ga ervan genieten.

Willem R.

Wedstrijdverslag externe wedstrijd Golfclub Amstelborgh op 11 juli op de Golfbaan de Hoge Dijk (Olympus) in Amsterdam

Zaterdag 11 juli hebben wij onze vierde externe wedstrijd van dit jaar gespeeld. De oorspronkelijke datum van 4 augustus moesten wij vanwege de extreme weersomstandigheden (35 graden en hoger met kans op onweer) een weekje doorschuiven. En daar hebben wij goed aan gedaan. De temperatuur was die zaterdag goed, ongeveer 25 graden, een licht briesje en veel zon. Kortom prima golfweertje.

Er hadden zich aanvankelijk 14 deelnemers ingeschreven, maar door allerlei wijzigingen gingen wij uiteindelijk met 15 deelnemers van start. Rashied Badal liep daar ook rond en vroeg of hij voor de gezelligheid mee mocht lopen (buiten mededinging). Op het laatste moment kregen wij nog een extra speler toegevoegd (Mark Brunings). Er waren vier flights en er werd gespeeld vanaf de rode tee.

Om tien over vier ging de eerste flight van start op de Holendrechtbaan en de overige drie flights vertrokken ieder 10 minuten later. Onderweg moesten wij nog wel even de neary (hole 4) en de longest drive proberen te halen. De neary stond op een eiland(je) en was toch wel een moeilijke opgave (voor onze flight in ieder geval), veel ballen te water! Kees Schiferli in de derde flight had daar geen problemen mee en was daar de winnaar! De longest drive voor de dames op hole 7 werd gewonnen door Elselies La Lau en bij de heren door Dirk Bragt. Er was een birdie voor Herman Jansen Jansen.

Om kwart over zes kwamen wij als eerst binnen. Na enig rekenwerk was het al snel duidelijk dat de officiële winnaar was geworden Eddy de Groot met 19 stablefordpunten, een tweede plaats voor Ruud Zandbergen met 18 punten en een derde plaats voor Ger Meijer met 15 punten. Na afloop hebben wij onder het genot van een hapje en drankje de wedstrijd nog eens goed geanalyseerd.

Op verzoek van Eddy heeft de “runner up”dit stukje geschreven, maar de volgende keer doet hij het zelf weer (als hij wint natuurlijk).

Onderstaand de volledige uitslag in volgorde van de flightindeling. De vijfde wedstrijd wordt gespeeld op de Golfbaan van de Beemster in Middenbeemster op 1 augustus 2015.

Ruud Zandbergen (externe wedstrijdcommissie Golfclub Amstelborgh)

Ruud Zandbergen 18 pnt/Remy de Beaumont 2 pnt/Tine de Ruiter 5 pnt/Rashied Badal 22 pnt (buiten mededinging!)

Jan Faas 11 pnt/Eddy de Groot 19 pnt/Herman Jansen 15 pnt +birdie/Willem Roggeband 10 pnt

Lodewijk de Groot 8 pnt/Ger Meijer 15 pnt/Kees Schiferli 4 pnt+ neary

Elselies La Lau 12 pnt + longest drive/Dirk Bragt 11 pnt + longest drive/Rob van Ree 6 pnt/Mark Brunings 14 pnt

Verslag externe wedstrijd Rabbits bij Golfclub Waterlandse 6 juni 2015

Op zaterdag 6 juni hadden Peter en Ruud een externe wedstrijd georganiseerd op de Waterlandse. Ze hadden voor deze dag mooi weer besteld en dat kwam volledig uit. De temperatuur was een graad of 20 en geen wolkje aan de lucht. Kortom fantastisch weer om te spelen. Als we toch nog een klein beetje mogen zeuren stond er iets te veel wind, maar dit zorgde ook wel weer voor een uitdaging.

We waren in totaal met een groep van zestien personen onderverdeeld over 4 flights. Ik zat zelf in de laatste flight met Remy, Peter en Ad. Dit waren voor mij allemaal bekende gezichten. Ik heb gedurende de dag ook een aantal andere leden van Amstelborgh ontmoet. De wedstrijd begon met een relatief korte hole om even warm te draaien. John van Ravenstein was blijkbaar al warm want hij wist met zijn afslag de green te raken. Hij had vervolgens maar 1 put nodig wat hem een ‘birdie’ opleverde, goed gedaan!

De holes werden vervolgens steeds langer, met lengtes tot ruim boven de 400 meter. Op hole drie was de’ longest drive’ voor zowel heren als dames te verdelen. Wij kwamen allemaal wel in de buurt van de markering maar Ger Meijer had met een drive van ongeveer 170 meter de lat te hoog gelegd. Terry Koek wist de ‘longest drive’ voor de dames te winnen.

Op hole vier was een ‘neary’ prijs te verdelen. Op deze hole van 116 meter was het nog niemand gelukt om de green te raken. Peter en ik misten allebei op een haar na de green. Remy mocht als laatste afslaan en wist met een mooie slag de green te raken wat hem gelijk de ‘neary’ opleverde.

Op de zevende hole wist Ruud van Zandbergen de slag van de dag te produceren. Ik heb mij laten vertellen dat het hier ging om een put van ruim 35 meter, heel erg knap! Op hole acht wist Willem Roggeband een ‘birdie’ te maken over 112 meter, ook dit is erg knap.

Mijn wedstrijd benadering: Ik bekijk voordat ik een wedstrijd ga spelen uitgebreid de plattegrond. Ik weet hierbij ongeveer wat ik kan verwachten per hole. Om vervolgens zo efficiënt mogelijk bij de vlag te komen doe ik aan coursemanagement. Het is essentieel dat je de hindernissen weet te vermijden. Dit heeft met lengte en richting te maken. Omdat ik mijn houten- en hybride clubs nog niet vertrouw had ik ze buiten de tas gelaten. Hierdoor kom je ook niet in de verleiding waardoor de kans op recht slaan toeneemt.

De prijsuitreiking: De prijzen die per hole waren te verdelen zijn hierboven genoemd. De top drie beste score is als volgt: De gedeelde 3e plek (16 punten) tussen Elselies La Lau en Willem Roggeband ging uiteindelijk op basis van de laatste drie holes naar Willem.
De 2e plek (17 punten) was voor Terry Koek wat erg knap is met handicap 19.4!
De 1e plek (22 punten) was voor de auteur van dit verslag.

Sportieve groet,
Patrick Walker.

Verslag externe wedstrijd Rabbits gespeeld bij Golfbaan Amsteldijk 20 mei 2015

Het was half tien in de ochtend en het viel mij gelijk op dat het weer in Amstelveen prima in orde was. Het weerbericht van de dagen ervoor voorspelde namelijk iets heel anders. Er stond dus niks meer in de weg voor een mooie gezellige dag. Mijn flight bestaande uit Peter en Frank zou als tweede van start gaan. Met Peter heb ik wel eens eerder een flight gelopen en dit staat garant voor gezelligheid. Ook motiveren wij elkaar waardoor wij het beste in elkaar naar boven halen. Met Frank had ik nog nooit gespeeld . Ik was erg benieuwd naar zijn spel omdat mij verteld werd dat Frank een hele mooie swing heeft.

De eerste hole had een lengte van 120 meter en de loting gaf aan dat ik moest beginnen met de afslag. De eerste hole moesten wij blijkbaar nog even wennen want er werd niet beter gescoord dan 1 punt. De volgende holes waren al een stuk langer en dit doet toch wat met je mindset. Je wilt toch graag zo ver mogelijk slaan en dan komt de driver van pas. Ik heb vorige keer gemerkt dat ik nog niet toe ben aan de hybride- en houten clubs. Om deze keer meer punten te scoren dan vorige keer (Naardenbos 5 punten) heb ik besloten om enkel met mijn ijzers te spelen. Mijn langste ijzer nummer vijf was dus mijn driver voor vandaag.

Op hole drie was de prijs de ‘longest drive’ voor zowel heren als dames te verdelen. Ruud Zandbergen uit de eerste flight had de toon gezet door met een mooie verre slag de fairway te raken. Uit flight twee wisten wij dit niet te verbreken. De enige dame van de dag, Anke Nyland, wist helaas niet de fairway te raken waardoor de dames prijs ‘longest drive’ niet is uitgereikt.

Mijn flightgenoten Peter en Frank gingen op en neer qua scores. Peter heeft laten zien dat hij beschikt over een ijzeren discipline. Hij was namelijk nogal aan het worstelen met de nieuwe technieken die hij heeft opgestoken tijdens zijn les. Frank kwam langzaam uit de startblokken en begon steeds beter te scoren. Ik heb die mooie swing hier ook zeker terug gezien. Mijn voorzichtige tactiek om enkel met ijzers te spelen begon zijn vruchten af te werpen. Mijn spel was constant en als de hole toch wat minder liep wist ik toch nog een punt te scoren.

De prijsuitreiking
De longest drive heren ging naar Ruud Zandbergen. De prijs voor de neary ging naar Patrick Walker. De top drie beste eindscore zag er als volgt uit: Op de derde plaats Ed de Groot met 32 punten en 16 slagen mee. De tweede plaats Ed Lensvelt met 34 punten en 14 slagen mee. De eerste plek Patrick Walker met 21 punten en 17 slagen mee. Ik ben enorm blij met de trofee en dit zal ik voor altijd onthouden als mijn eerste misschien wel enige trofee ooit voor golf.

Tot de volgende keer!

Sportieve groet,
Patrick Walker.

Verslag externe wedstrijd Golfclub Amstelborgh gespeeld bij Golfclub Liemeer op 2 mei 2015

De tweede externe wedstrijd gespeeld op zaterdag 2 mei 2015 midden in het Groene Hart op Golf- en Countryclub Liemeer te Nieuwveen waarbij de opkomst wat minder was zodat er een slechts een drietal flights waren ingedeeld.

De weersomstandigheden waren, zonnig en nagenoeg geen wind ideaal golfweer.

De eerste startijd was 15.30 uur vanaf de rode afslag op hole 1 met in de eerste flight Ruud Zandbergen, Lodewijk de Groot en Erik Jonker. De tweede flight met Paul Buijtendijk, Eddy de Groot en Ger Meijer vertrok iets later aangezien de heren nog op de driving range aan het oefenen waren.

Door de verkeersafsluiting van de kruising over de ringvaart waren Mariëlle van Eijsden en Rob van Ree verlaat en moesten om 15.40 uur direct starten met de derde flight samen met Peter Houwertjes en Dirk Bragt.

De baan was erg prettig en uitdagend om te spelen, mede vanwege het mooie weer, de vele bunkers en snelle greens. Als extra uitdaging was er op hole 2 de Neary geplaatst en op hole 5 de longest drive. Op hole 5 werden wij gevraag door de baanmanager om een tweetal golfers voor te laten, een hiervan was Ruud Gullit, welke vanaf de witte tee afsloegen.

De eerste spelers waren zo omstreeks 18.00 uur binnen en de resterende flights kwamen daarna ook al snel. Na het berekenen en optellen van de kaarten kwam de wedstijdleiding met de uitslag, 1e plaats voor Dirk met 20 stableford punten. De 2e plaats voor Ger 17 stableford punten en 3e prijs voor Ruud ook met 17 stableford punten deze kwam op basis van de laatste 3 gespeelde holes tot stand. De neary werd gewonnen door Ed en longest drive dames was voor de enige dame Mariëlle en bij heren voor Dirk.

Na afloop was er nog een drankje en bittergarnituur waarmee er een geslaagde wedstrijdmiddag werd afgesloten.

Dirk Bragt

Einduitslag op basis van flightindeling zijn: 1) Ruud Zandbergen 17 pnt./ Lodewijk de Groot 8 pnt./ Erik Jonker 13 pnt. 2) Paul Buijtendijk 11 pnt./Eddy de Groot 15 pnt./ Ger Meijer 17 pnt. 3) Peter Houwertjes 15 pnt./ Dirk Bragt 20 pnt./ Mariëlle van Eijsden 11 pnt./ Rob van Ree 10 pnt.

De volgende externe wedstrijd wordt gespeeld op 6 juni a.s. op de Golfbaan Waterland in Amsterdam Noord. Inschrijvingen bij Peter Houwertjes en/of Ruud Zandbergen. Er hangt ook een inschrijfformulier bij de receptie van AMSTELBORGH.
Peter Houwertjes tel.06-28875443 houwhout@wxs.nl
Ruud Zandbergen tel.06-21276331 ruud.zandbergen@caiway.nl

Verslag eerste uitwedstrijd van de Rabbits op Naarderbos gespeeld op 29 april 2015

De eerste uitwedstrijd is gespeeld op Naarderbos, een baan die in het verleden geplaagd werd door grote financiële problemen. Op dit moment zijn de baan en de oefenfaciliteiten, die enkele jaren verwaarloosd waren, weer goed in orde gebracht. De oefenfaciliteiten zijn hier nu prima en op de baan zijn knappe wijzigingen aangebracht die het golfen leuker maar ook moeilijker maakt. Er zijn wat extra waterhindernissen aangebracht en de rode afslagplaatsen zijn vernieuwd. Gelukkig hadden wij door het gebruik van de rode afslagplaatsen geen extra last van die waterhindernissen. Het was perfect weer en iedereen was in opperbeste stemming.

Met de opkomst van 12 mannen- en 3 vrouwenrabbits blijkt wel weer dat deze extra wedstrijdjes erg worden gewaardeerd. Ad van Asten, Remy de Beaumont en Michel Koster hadden de zaken weer goed in orde. Je zou haast zeggen dat zij zelfs het mooie weer hadden geregeld!

Dick Heijn, Ed Lensvelt en Eddy de Groot zaten in de tweede flight. Blijkbaar waren we allemaal wat nerveus want we sloegen alle drie de eerste bal met driver bij hole 1 niet verder dan 50 meter. Het vervolg ging gelukkig beter. Ed en ik hadden een onderlinge competitie omdat we ongeveer even sterk (zwak) zijn. Wij weten elkaar enorm te stimuleren en dat maakte de partij voortdurend leuker. Bij de laatste hole stond Ed 1 punt voor en ik maakte mij al geen illusies meer. De druk bleek echter te groot voor Ed want bij de afslag sloeg hij in de bosjes en ik zag uiteraard mijn kans. Ik verwachtte dat hij de bal opnieuw zou afslaan maar dat zou meteen zijn verlies betekenen. Hij sloeg echter de bal uit een onmogelijke positie knap de fairway weer op waardoor het spannend bleef. Uiteindelijk kwamen we uit aan een gelijk spel. Een geslaagde dag waar we allemaal met plezier op terugkijken. Met dank aan de organisatie!

De longest drive voor de dames ging naar Elselies Lalau! Zij heeft een handicar nodig en heeft last van reuma, hulde hoor. Ad, ook niet meer de jongste, haalde de longest drive bij de mannen. Kom op mannen, wat meer oefenen! Patrick Walker kreeg de neary-prijs. De meeste flights wisten niet dat op hole 6 een neary stond, maar om met één slag op de green te komen was al knap. Waarom hij juist dat boek kreeg met de titel “fouten corrigeren” was mij daarom niet duidelijk, behalve dan dat hij een nieuwkomer binnen de Rabbits is. Terry Koek behaalde de derde prijs, terwijl Ed en Eddy met beiden 34 punten de eerste en tweede prijs moesten delen.

Eddy de Groot

Verslag openingswedstrijd van Golfclub Amstelborgh 12 april

Zondag 12 april op een zonovergoten dag begon de officiële afslag en het openingstoernooi van Golfclub Amstelborgh van dit seizoen. Ondanks de frisse wind was iedereen goed gehumeurd en vol verwachting van een goede ronde. Er waren 6 flights van 3 personen gekomen om hun beste golf te laten zien. Zoals verwacht was de organisatie weer prima in orde. Er stond een kop koffie en een muffin klaar om ons te verwelkomen en alle kaarten waren al uitgeschreven.

Dick, Willem en Ed konden precies om 10.00 uur als eersten starten. Wat er verder achter ons gebeurde kregen we niet meer mee want we zaten al snel in ons spel. Op de 2e hole werd ons spel echter flink opgehouden door 3 dames die niet echt bekend waren met de etiquette van de baan hetgeen Dick zo stoorde dat het zijn spel negatief beïnvloedde. Op hole 4 ontstond enige discussie over de longest drive. Geldt die nu op 10 meter of van 20 meter voorbij de vlag? Er bleek later overigens niemand voorbij de vlag te zijn gekomen.

De eerste ronde scoorden Willem en Ed vrij aardig, maar in de tweede ronde ging Dick helemaal los en scoorde 21 stablefordpunten. Hij had duidelijk geen last meer van de dames. Groot was zijn teleurstelling dat hij aan het eind slechts 1 punt minder had dan Ed. Als….

Bij de prijsuitreiking bleken er liefst 4 birdies gescoord te zijn. We konden kiezen uit een groot scala lieve vogeltjes. De gemiddelde score van de groep 28.5 was niet slecht en belooft veel goeds voor de komende periode. Ruud en Dick deelden de tweede plaats met 36 punten. Ed de Groot mocht de gouden beker meenemen met 37 punten. Jos kwam het dichtste bij de vlag op hole 9 en Yaw bleek bij de tweede ronde de meest vaste hand te hebben bij hole 4 met zijn longest drive. Een fijne dag om op terug te zien. Met veel dank aan de prima organisatie.

Ed de Groot

Verslag externe wedstrijd Golfclub Amstelborgh gespeeld bij Burggolf Purmerend op 4 april 2015

Zaterdag 4 april hebben wij de eerste externe wedstrijd van 2015 weer gespeeld. Plaats van handeling was dit keer de golfbaan van Purmerend bij Burggolf. Er hadden zich veel deelnemers aangemeld, voldoende voor 4 flights, maar op het laatste moment hebben wij nog extra tijd bij moeten reserveren in verband met een nog grotere opkomst!

Aanvankelijk 19 inschrijvingen, maar Ton van Bockel moest door ziekte helaas verstek laten gaan. Bij aankomst was er thee of koffie en heerlijk appelgebak met slagroom. Dat kon niet meer stuk!

De weergoden waren ons goed gezind, ‘s morgens was er nog een beetje motregen, maar later kwam het zonnetje erbij en met een frisse wind was het goed te doen. Af en toe een donkere wolk vanuit het noorden een enkele druppel, maar het bleef droog.

Wij hebben de “rode course” gelopen en gestart werd er van de rode tee. De eerste flight vertrok om 15.30 uur met als deelnemers: Ruud Zandbergen/Elselies La Lau/Ed Lensvelt en Dirk Bragt. De laatste was zo druk op driving range bezig, dat hij nog bijna te laat was. De tweede flight vetrok om 15.40 uur, met als deelnemers Mariëlle van Eijsden/Rob van Ree/Willem Roggeband en Paul Buytendijk. De volgende groep bestond uit Lodewijk de Groot/Kees Schiferli en Ger Meijer. Onderweg waren die de weg een beetje kwijt geraakt, maar het is uiteindelijk toch nog goed gekomen! Om 16.00 uur ging de flight met Erik Jonker/Terry Koek/Anke Nijland en medeorganisator Peter Houwertjes van start. De groep met “de rode lantaarn” bestond uit Ed de Groot (de broer van) Herman Jansen en Remy de Beaumont. De baan was erg uitdagend, met veel water, vooral veel bunkers en glooiende greens. Als extra uitdaging was er op hole 4 de Neary geplaatst en op hole 9 de longest drive (over het water nog wel).

De eerste spelers waren zo omstreeks 17.45 uur binnen en de resterende flights kwamen daarna ook al snel. Dan moet er natuurlijk nog druk gerekend worden aan de kaarten, maar om 18.30 uur kwam daar toch het verlossende woord van de wedstrijdleiding. De 1e plaats was voor Erik Jonker met 19 stableford punten. De 2e plaats was voor Willem Roggeband met 17 stableford punten en de 3e plaats was voor Terry Koek met eveneens 17 stableford punten. Op basis van de laatste 3 gespeelde holes kwam deze uitslag tot stand. Ed Lensvelt viel met 17 punten net buiten de prijzen! De wedstrijdcommissie heeft GEEN puntenaftrek voor Willem Roggeband toegepast, want de geraakte bal op de green kwam te laat om de uitslag nog te beïnvloeden! De neary werd gewonnen door Ed de Groot. De longest drive dames was voor Anke Nijland en bij heren voor Kees Schiferli.

Na afloop was er nog een drankje en een aantal spelers is daar nog blijven eten. Was erg lekker trouwens! De volgende externe wedstrijd staat gepland op 2 mei a.s., dus houd je mail en het aanmeldingsformulier bij de receptie goed in de gaten!!

Ruud Zandbergen.

De einduitslag in volgorde van de flightindeling is als volgt: 1)Ruud Zandbergen 12 pnt/Elselies La Lau 13 pnt/Ed Lensvelt 17 pnt/Dirk Bragt 16 pnt. 2)Mariëlle van Eijsden 5 pnt/Rob van Ree 8 pnt/Willem Roggeband 17 pnt (2e plaats) en Paul Buytendijk 10 pnt.3) Lodewijk de Groot 14 pnt/Kees Schiferli 9 pnt (longest drive)/Ger Meijer 14 pnt.4)Erik Jonker 19 pnt (1e plaats !!) Terry Koek 17 pnt (3e plaats) Anke Nijland 12 pnt(longest drive).Peter Houwertjes 11 pnt.5)Ed de Groot 9 pnt./Herman Jansen 15 pnt./Remy de Beaumont 14 pnt.