Wedstrijdverslagen 2017

Wedstrijdverslag van zaterdag 7 oktober externe wedstrijd golfbaan Waterland Amsterdam

16 deelnemers (Peter kon vanwege baanstatus niet met een buggy in de baan), 2e 9 holes en vanaf de rode tee. Als belonging mag het verslag in het Engels.

After multiple days of rain todays golf course lived up to its name and was indeed ”Waterland”. Conditions were going to be tough a very wet course and with dark clouds the possibility of more rain. The driving range was closed so after a few chips on the semi submerged chipping green we were off to the first tee.

I was playing in the 2nd flight together with Eddy/Marc L & Martin. The second hole was todays ”neary” 122m across water with the front of the green still very wet from the rain. During the round we found some areas of the fairways to be nearly ankle deep in water however the greens were still hard and playable. Hole 15 was the longest drive my flight had mixed success off tee however I was happy to crush a drive straight down the middle. Despite the conditions I really enjoyed the course with a nice mix of variable holes I managed to record my best score of the season with 20pts this must be because I’m English and used to playing golf in the rain!

Winnaar LD hole 15 heren Tom Holmes
Winnaar LD hole 15 dames Suzanne Kayzer
Neary hole 11 Tom Holmes

1e plaats Tom Holmes met 20 stableford punten
2e plaats Mark Brunings met 17 stableford punten
3e plaats Ger Meijer met 14 stablefordpunten

Thanks to Ruud & Peter for organizing the externe wedstrijden always great fun.

Dit was de (voorlopig) laatste externe wedstrijd van dit seizoen, mocht er nog een periode met mooi weer komen, kunnen altijd even kijken. De clubkampioenschappen strokeplay zijn op zondag 22 oktober a.s. en de laatste maandbeker wordt gespeeld op 29 oktober, inschrijven via het formulier bij de receptie van Amstelborgh.

Tom Holmes

Wedstrijdverslag van zaterdag 2 september externe wedstrijd golfbaan de Hoge Dijk
Starttijd 15.00 uur, 5 flights en totaal 17 deelnemers.

Wat hebben de golfgoden vandaag voor ons in petto? Aces, Eagles of Birdies!? De laatste flight heb ik samen met Ad en Lodewijk gespeeld. We hadden een gezellige middag met veel grapjes en humor. De golfbaan was drukbezet waardoor het spel langzaam ging, maar dat heeft de pret niet gedrukt.

Tijdens het spelen van de laatste flight hadden we geen idee van de resultaten van de andere spelers, behalve dat de ”Neary & Longest Drive” markers een goede positie hadden die we met onze flight niet konden verslaan. Mijn poging tot Longest Drive kwam 20 meter bij mij vandaan in het water terecht. Ik eindigde de ronde met 17 punten en met het gevoel dat het niet genoeg was om in de prijzen te vallen…

De resultaten:
De Neary: Herman Jansen.
De Longest Drive mannen: Marc Canisius.
The Longest Drive dames: Werd helaas niet gewonnen, maar omdat Suzanne de enige “dappere vrouwelijke“ deelnemer was kon zij toch een prijsje in ontvangst nemen.
3e plaats: Eddy de Groot – 16 punten.
2e plaats: Ed Lensvelt – 16 punten (op basis van de laatste gespeelde 3 holes 2nd).
1e plaats: Tom Holmes – 17 punten.
Suzanne Kayzer en Ruud Zandbergen met elk 15 punten vielen net buiten de prijzen.

Peter en Ruud, bedankt voor de fantastische organisatie en ik kijk uit naar de volgende en voorlopig laatste externe wedstrijd: Zaterdag 7 oktober bij de Waterlandse Golfclub in Amsterdam Noord.
De aankondiging volgt tzt. per mail en inschrijvingen kunnen per mail of op het inschrijfformulier bij de receptie worden gedaan.

Tom Holmes

Zaterdag 5 augustus externe wedstrijd golfclub Naarderbos
Het is in tegenstelling tot de voorafgaande dagen gelukkig droog. 17 deelnemers verzamelen zich bij golfclub Naarderbos voor de maandelijkse externe wedstrijd. Vooraf een kopje koffie met de gebruikelijke appeltaart. Prima verzorgd weer. Vanaf 16.00 starten we in 5 flight van 3 of 4 personen.

Het tempo in de baan ligt niet erg hoog, want op elke tee moeten we wel even wachten. Geeft niets: we hebben het gezellig en het geeft ons de tijd om de informatie over iedere hole goed te bestuderen. Ik speel met Eddy de Groot en Tom Holmes. Alledrie gaan we min of meer gelijk op. Mijn handicap was sinds de vorige wedstrijd een aantal punten naar beneden gegaan, dus ik had vooraf niet de verwachting dat ik hoge ogen ging gooien. Mijn scoreverloop was in het begin nogal wisselend, maar al met al speelde ik tot en met de 6e hole gewoon mijn (nieuwe) handicap, maar daarna zat alles mee, waardoor ik met 22 punten de baan af kwam. Tom bleef ook vasthouden aan een gemiddelde van 2 punten per hole en eindigde dus met 18 punten. Dat leverde hem uiteindelijk een tweede plaats op, vlak voor Ger Meijer (3e plaats) en Marc Canisius, die beide eveneens 18 punten hadden. Daardoor werd het puntentotaal op de laatste 3 holes doorslaggevend, waarbij Marc net buiten de prijzen greep, maar Ger en Tom nog steeds gelijk eindigden. Uiteindelijk heeft het resultaat op de laatste 5 holes de doorslag moeten geven. Toch nog een prijs voor Marc: hij scoorde de neary op hole 6. Hij speelde ook nog eens een birdie, evenals Herman Jansen.

Tot slot waren er natuurlijk ook prijzen voor de longest: bij de dames ging die naar Elselies La Lau. Bij de heren was de strijd fel, maar ging Marc Lucassen er uiteindelijk prijs vandoor.

Al met al opnieuw een hele fijne dag. Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd. Die zal zijn op De Hoge Dijk op zaterdag 2 september, starttijd 15.00 uur. Inschrijven kan via de mail naar: ruud.zandbergen@caiway.nl of Peter Houwertjes houwhout@wxs.nl  of op het inschrijfformulier bij de receptie van Amstelborgh.

Suzanne Kayzer

Zaterdag 3 juni: De derde externe wedstrijd van 2017 op de tweede negen holes (Torenbaan) van de Golf & Countryclub Liemeer in Nieuwveen
De deelnemers startten vanaf 16.00 uur in 5 flights vanaf de rode tees. Ik had het genoegen om in de laatste flight met Jan Faas, Peter Houwertjes en Lodewijk de Groot te spelen. Een heel plezierig, gezellig en positief gezelschap. Ook het weer droeg bij aan een heerlijk middagje golfen: Een beetje warm, maar half bewolkt met een briesje en aan het einde van de dag was het lekker lopen.

De Liemeerse is een relatief jonge, spannend aangelegde baan. Veel bunkers en water en op veel holes is de vlag vanaf de tee niet te zien. Dat was ook te merken aan de uitslag, niemand van de 19 deelnemers heeft zijn handicap gespeeld. Veel punten werden verspeeld door out-of-bounds situaties, plotseling opdoekende waterpartijen of verloren ballen. Omdat we dat vooraf niet altijd goed hadden ingeschat is er regelmatig iemand terug moeten lopen naar de plaats van de laatste slag. Daarbij kwam het wel goed uit dat ze twee golfcars in mijn flight hadden.

De longest en neary waren op respectievelijk de 16e en 17e. Marc Lucassen (net terug van een week golfen in Normandië) wist beide prijzen in de wacht te slepen! Hoewel de scores dus over het algemeen niet heel hoog lagen, lagen de uitslagen dicht bij elkaar: Ger Meijer en Tom Holmes hadden beide 15 punten. Op basis van de laatste 3 holes ging de derde plaats uiteindelijk naar Tom. Ook de eerste en tweede plek moesten worden verdeeld op basis van de uitslag op de laatste drie holes. Omdat ik kennelijk wat langzamer op stoom kwam dan Elselies La Lau werd zij tweede en kreeg ik de eer om dit verslag te schrijven.

Peter en Ruud, opnieuw bedankt voor de uitstekende organisatie.

De volgende externe wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 1 juli a.s. bij Burggolf in Purmerend. Starttijd 15.30 uur.

Suzanne Kaijzer

Externe wedstrijd 6 mei op Golfbaan van Middenbeemster
De afgelopen externe wedstrijd was er een “om een puntje aan te zuigen”. Alle golfingrediënten waren goed. Prachtig weer, een mooie uitdagende baan, goed spel en een uitermate gezellig deelnemersveld. We hadden weer 5 volle flights en er was zelfs een reservelijst. Over het algemeen wordt er tijdens de externe wedstrijden goed gespeeld, echter op de Beemster speelde Ed Lensveld het klaar een “hole in one” te slaan. Ik zat in zijn flight en zag het gebeuren, wat een fantastische slag, dat willen we allemaal. Na de wedstrijd hebben we deze prachtige prestatie gevierd, Ed proficiat en dank voor het aanbieden van een drankje voor ons allemaal.

De uitslagen waren als volgt;

Hole in one Ed Lensvelt op hole 6
(de prijs een eervolle vermelding en eeuwige roem en een mooie Amstelborgh pet)

De neary op hole 4 is gewonnen door Herman Jansen
De longest drive dames op hole 5 door Suzanne Kayzer en de longest drive heren ook op hole 5 door Ruud Zandbergen

De winnaar was Marc Canisius met 22 pnt.
De 2e plaats voor Jan Faas met 21 pnt en de 3e (gedeelde plaats) Suzanne Kayzer en Ed Lensvelt, maar op basis van de laatste 3 holes werd Suzanne de winnaar.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 3 juni bij:
Golf & Country Club Liemeer in Nieuwveen.

Marc Lucassen

Verslagje 1e externe wedstrijd op golfbaan Waterland 1 april 2017
Met een maximale inschrijving is de eerste externe wedstrijd weer van start gegaan op onze vertrouwde baan Waterland. Niet voor niets zo genoemd, met al zijn waterpartijen. Het weer, de sfeer en de koffie waren opperbest zodat iedereen enthousiast van start ging.

We startten zoals altijd van de rode afslagplaats. Een flight vond dit blijkbaar te makkelijk en sloeg af van de gele afslagplaats. Gelukkig werden zij door de wedstrijdleiding niet gediskwalificeerd, maar waren wel teleurgesteld dat zij er geen extra slagen voor gecompenseerd kregen. Het was duidelijk dat verschillende deelnemers afgelopen winter les hadden genomen want er werd goed gescoord. Grijze duif Ed Lensvelt scoorde bijvoorbeeld op hole 8 een birdie en werd hiermee beloond met: een grijze duif. Hij scoorde meteen de neary op deze hole. Elselies sprokkelde met tactisch spel knap 14 punten bij elkaar. Ook wist zij de longest drive te slaan. De longest drive bij de mannen was Rob van Ree. De derde prijs was een close call, want Dirk Bragt en Ed Lensvelt hadden beiden 15 punten. Op basis van de laatste drie holes was de winnaar Dirk Bragt. De tweede plaats ging naar Erik Jonker met 17 punten. Winnaar van deze eerste wedstrijd was Eddy de Groot met 20 punten, met dank aan pro Jelle waar ik afgelopen winter les van kreeg. Ik zal het dus met een aantal slagen minder moeten doen de komende wedstrijden. Na de wedstrijd was er een gezellige nazit met een grote groep die bleef eten.

Al met al weer een geslaagde dag met dank aan de organisatoren Ruud en Peter.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 6 mei, starttijd 15.30 uur en plaats van handeling Golfvereniging Beemster in Middenbeemster.

Eddy de Groot