WHS & nieuwe handicaptabellen vanaf 1 maart

In alle landen van de wereld is vanaf 1 maart 2021 het Wereld Handicap Systeem (WHS) ingegaan. Het EGA Handicap Systeem is niet meer geldig. 

Hoe werkt het nieuwe systeem?
In het nieuwe systeem wordt een handicap gebaseerd op de laatste 20 qualifying rondes van een speler. Het gemiddelde van de beste 8 scores van deze laatste 20 rondes bepaalt je handicap. Hier wordt een vaste formule voor gebruikt en je nieuwe handicap wordt berekend op basis van de scores die je tot die tijd hebt ingeleverd. Je handicap wordt vanaf 1 maart niet meer op basis van Stablefordpunten berekend. 

Je kunt scores invoeren via de app GOLF.NL of via de website. Vervolgens wordt de nieuwe handicap door de app of website berekend. Wat ook niet verandert is dit principe; hoe meer qualifying ronden en wedstrijden je speelt, hoe reëler je handicap is. Meer informatie over het WHS vind je op de website golf.nl.

Stableford
Stableford blijft wel bestaan als spelvorm, maar wordt dus niet meer gebruikt voor je handicap. De handicaptabellen om jouw aantal Stablefordpunten te berekenen zijn aangepast, bekijk hier de nieuwe tabellen.