Tijdelijk aangepaste golfregels

Het kabinet heeft op dinsdag 3 november nieuwe coronamaatregelen aangekondigd en die zijn ingegaan op woensdag 4 november om 22.00 uur. De maatregelen gelden voorlopig twee weken. Hieronder lees je de belangrijkste nieuwe maatregelen (bovenop die van 14 oktober) die voor de golfsport gelden:

  • Golf mag nog in flights van maximaal twee personen;
  • Golfles mag doorgaan in groepjes van maximaal twee personen, exclusief de golfprofessional;
  • Voor jeugd t/m 17 jaar gelden de restricties van maximaal twee personen niet. Jeugd tot en met 17 jaar mag wel in flights van vier golfen en lessen in groepen groter dan twee personen. Een flight van twee volwassenen en twee kinderen mag niet, tenzij het één huishouden betreft.

Naar verwachting gelden vanaf 19 november alleen de maatregelen die op 14 oktober van kracht werden.