Update van Golfclub Amstelborgh

Beperkende maatregelen tot en met 19 mei

We hadden stille hoop jullie begin mei weer te kunnen verwelkomen, maar helaas is het anders. Premier Mark Rutte heeft op 21 april een klein aantal versoepelingen van de Coronamaatregelen bekendgemaakt. Wat betreft sport wordt alleen het beleid voor kinderen en topsporters versoepeld. Topsporters kunnen vanaf 29 april op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij anderhalve meter afstand houden. Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 29 april weer onder begeleiding samen sporten zonder dat zij de anderhalvemeterregel in acht hoeven te nemen. Kinderen van 13 tot en met 18 jaar mogen ook samen sporten, maar moeten daarbij wel anderhalve meter afstand houden. Ouders langs de lijn zijn niet toegestaan en ook moeten de douchefaciliteiten gesloten blijven. Er wordt nader bekendgemaakt welke faciliteiten nog meer gesloten moeten blijven. Officiële wedstrijden zijn niet toegestaan.
Het sportbeleid voor volwassenen anders dan topsporters is verlengd tot en met 19 mei.
Een week van tevoren zal het kabinet bekend maken of bepaalde Coronamaatregelen gehandhaafd of versoepeld zullen worden.

De NGF, PGA Holland, NGA en NVG bestuderen nu wat de gewijzigde maatregelen betekenen voor de golfsport. Wij zullen je zo snel als mogelijk informeren over onze richting en onze stappen. Onze focus is hierop voor de volle honderd procent gericht en zodra het kan actualiseren we dit bericht. Zoals bekend heeft de Golfalliantie op 16 april een protocol ingeleverd voor een gefaseerde opening van de golfsport voor iedereen. Zodra er nieuws is, zullen wij jullie uiteraard ook op de hoogte brengen.

Achter de schermen zijn we druk bezig met het onderhoud van de baan, de bunkers liggen er prachtig bij, de sproeiers zijn allemaal gerepareerd en alle balautomaten zijn gevuld!

Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Zorg in de tussentijd goed voor jezelf en voor elkaar.

Met sportieve groet,
Alle medewerkers van Golfclub Amstelborgh