Het wereldhandicapsysteem in de schijnwerpers

Op 30 april is een internationale campagne begonnen om het nieuwe wereldhandicapsysteem (WHS) onder de aandacht te brengen. De komende maanden wordt bekend hoe het handicapsysteem werkt. Sommige landen voeren het WHS al in op 1 januari 2020. Andere landen, waaronder Nederland, kiezen voor invoering op 1 januari 2021.

Waarom een wereldhandicapsysteem?
Het WHS is een initiatief van de regelinstanties R&A en USGA in samenwerking met de zes organisaties die de huidige handicapsystemen beheren. Het doel van het wereldhandicapsysteem is hetzelfde als dat van de nieuwe golfregels die op 1 januari 2019 zijn ingevoerd: de golfsport aantrekkelijker en toegankelijker maken.

“Door het gemakkelijker voor golfers te maken om een handicap te krijgen en te houden, hopen we dat golf over de hele wereld opener en gastvrijer wordt en dat de sport minder afschrikt”, zegt Mike Davis van de USGA. “Het is op veel gebieden belangrijk voor golf om de sport te moderniseren en aantrekkelijker te maken voor mensen die overwegen om met golf te beginnen”, zegt Martin Slumbers van de R&A. “Het handicapsysteem valt daar ook onder. Het WHS is een initiatief om een duidelijk en degelijk handicapsysteem te creëren.”

 

Omdat er nog testen worden gedaan, zullen details en de precieze handicappingregels pas later in 2019 bekendgemaakt worden. Klik hier voor meer informatie over het WHS.