Vrijwilligers gezocht bowlen bij Borchland

Houd je van bowlen en wil je graag bijdragen aan een leuke bowlmiddag voor mensen met een verstandelijke beperking? Word dan coördinator of begeleider bij het bowlen!

Wat ga je doen?
Iedere zaterdag wordt er bij Borchland gebowld door jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding van vrijwilligers wordt er met veel enthousiasme gespeeld.

Coördinator: Als coördinator stuur je de activiteit aan en ben je het eerste aanspreekpunt voor deelnemers en vrijwilligers. Je ontvangt de deelnemers, houdt bij wie er komen en deelt de banen in. De deelnemers komen met speciaal vervoer, voor en na de activiteit houd je in de gaten of alles goed verloopt en grijp je in bij vragen/problemen. Je onderhoudt het contact met een medewerker van Prisma over het verloop van de activiteit.

Begeleider: Je begeleidt de deelnemers tijdens het bowlen en draagt, samen met de coördinator en de deelnemers, zorg voor een goede sfeer. Je stemt met de coördinator de taken af.

Wat verwachten we van je?
Je bent 21 jaar of ouder
Affiniteit met de doelgroep en bowlen
Je staat stevig in je schoenen
Je bent enthousiast
Je bent geduldig
Je zoekt aansluiting bij de deelnemers
Je maakt makkelijk contact met mensen
Ook is het belangrijk dat je (zoveel mogelijk) iedere week aanwezig kunt zijn. Het is leuk als je een beetje verstand hebt van bowlen, zodat je de deelnemers iets kunt leren.

Tijdsinvestering
Iedere zaterdag van 13.30 – 15.15 uur.

Wat heeft Prisma jou te bieden?
Als vrijwilliger bij Prisma maak je deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, stagiaires en professionals. Je krijgt een training gericht op de doelgroep, relevante methodieken en kunt maandelijks intervisiebijeenkomsten bijwonen. Bij vragen kun je altijd terugvallen op de projectmedewerker sport. Reiskosten en andere onkosten worden in overleg vergoed.

Wat maakt dit werk de moeite waard?
Je leert bijzondere mensen kennen en draagt bij aan een gezellige bowlmiddag voor de deelnemers. Je leert nieuwe mensen kennen en krijgt mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen wat betreft omgaan met onze doelgroep en het coördineren en begeleiden van een activiteit.

Aan de slag bij Prisma
Meld je aan bij onze vrijwilligerscoördinator Irene Willems via iwillems@stichtingprisma.nl Zij neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je ook een introductiepakket waarin alle informatie staat over werken als vrijwilliger bij Prisma. Als vrijwilliger bij stichting Prisma moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen. Na ondertekening van de vrijwilligersovereenkomst, waarin wederzijdse afspraken staan, kun je aan de slag!

Kijk voor meer informatie op www.stichtingprisma.nl.