Verplicht scheidsrechteren SSBN toernooien

Per direct verplicht scheidsrechteren tijdens officiële SSBN rankingtoernooien

De Soccer Squash Bond Nederland (SSBN) heeft al langere tijd bekeken of er tijdens wedstrijden een soort zelfregulering plaats zou vinden die het verplicht stellen van scheidsrechters zou voorkomen. In het overgrote geval is dat de laatste jaren inderdaad prima gelukt. Toch wordt de roep om een scheidsrechter tijdens officiële wedstrijden de laatste tijd groter en groter. Ook de SSBN is van mening dat zij deze richting op moeten gaan nu de groei van de soccersquashsport zich in een stroomversnelling bevindt.

Meersquash Open heeft de primeur
De SSBN heeft daarom besloten met onmiddellijke ingang het scheidsrechteren voor deelnemers verplicht te stellen tijdens rankingtoernooien, te beginnen met het Meersquash Open van 10 februari 2017. Naast een rechtvaardiger verloop van de wedstrijden heeft het verplicht stellen van een scheidsrechter nog meer voordelen. De betrokkenheid tijdens het toernooi wordt groter, het bevordert de sociale samenhang van alle spelers en, last but not least, toeschouwers kunnen meer meeleven met de wedstrijden aangezien zij nu door de scheidsrechter op de hoogte worden gebracht van de stand.

De SSBN is zeer verheugd dat de sport in populariteit flink aan het toenemen is en dat zij ook hierom de sport naar een hoger professioneel plan moeten tillen. Verplicht scheidsrechteren is daarom één van de logische vervolgstappen.

Bron: SSBN