Ajax beleeft voetbalfilosofie bij Borchland

”De opleiding van Ajax wil de beste zijn en moet dus continu innoveren. Een aantal nieuwe initiatieven organiseren wij op het terrein van onze goede buur Borchland: De pupillen van onze Onderbouw trainen vanaf het seizoen 2014-2015 wekelijks in de zaal, inclusief soccersquash, en op het asfalt van het parkeerterrein. Dit past binnen onze filosofie, waarin zeker op jonge leeftijd het ontwikkelen van technische vaardigheden centraal moet staan. Het spelen en trainen op diverse ondergronden is daarbij een van onze pijlers.
Generaties topspelers hebben het voetballen grotendeels geleerd op straat en wij zijn van mening dat de cultuur en principes van het straatvoetbal een prominente plaats verdienen in onze opleiding. Onze jeugd moet uit de voeten kunnen in diverse omstandigheden en leren anticiperen op oneffenheden en onvoorspelbaarheid. Juist hierdoor wordt de fijne techniek en motoriek ontwikkeld en de creativiteit gestimuleerd.

In een tijd waarin de jeugd steeds minder beweegt en kunstgrasvelden in opkomst zijn is dit geen overbodige luxe. Wij stimuleren amateurclubs en scholen dan ook om dit voorbeeld te volgen, in het belang van het Nederlandse jeugdvoetbal.”

Wim Jonk – Hoofd Opleidingen AFC Ajax

Ajax jeugdvoetballers

Meer weten over SoccerSquash? Klik hier.